Revolve Performance Art Days

Lördag den 19 maj 2018

20.30 – 21.15 The woman who lit the world, av och med Stina Nyberg

21.45 – 22.30 Alternating currents, en intermedial elektricitetskonsert koreograferad och framförd av Maria w Horn, Stina Nyberg och en frekvensstyrd teslaspole.

Fri entré, men bokning rekommenderas. Boka genom att skicka ett mail till info@kottinspektionen-dans.se och uppge namn och antal biljetter.

 

×

För tredje året i rad anordnas performancefestivalen Revolve, ett samarbete mellan Köttinspektionen Dans, Uppsala konstmuseum, Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala stadsteater och Gustaf Broms i samarbete med Royal College of Art, London. Hela programmet på: uppsalakonstmuseum.se/revolve.

 

The woman who lit the world

Under en längre tid har Stina Nyberg följt i elektroingenjören Nikola Teslas fotspår och samlat på sig historier, teknologier och myter om trådlöshetens historia. Steg för steg inser hon att berättelsen om geniet förvandlas till en berättelse om henne själv. Detta är hennes koreograferade historia om livet som ett geni.

 

Alternating Currents

Alternating Currents är en intermedial elektricitetskonsert koreograferad och framförd av Maria W Horn, Stina Nyberg och en frekvensstyrd teslaspole. Konserten är en del av en längre tids besatthet av Nikola Tesla och det tidiga 1900-talets turnerande elektricitetsföreställningar. Alternating Currents är här för att bota samhällets brist på fascination för elektricitet.

 

Stina Nyberg bor i Sverige där hon skapar och utför koreografi. Hennes praktik är relaterad till möjligheten att genom övertygelse och illusion skapa nya system av logik för att konstruera världen annorlunda och att agera i enlighet med denna. Hennes utgångspunkt är alltid ett feministiskt perspektiv på kroppen; dess sociala och politiska konstruktion och förmåga att röra sig. Nyberg arbetar ofta i samarbete med andra – och rör sig mellan oberoende produktioner, kollektiva, statliga institutioner, konst och musikscener.  Hennes metod är specifik för varje situation, vilket inkluderar ett fokus kring hur vi arbetar i relation till vad vi arbetar med. Hennes nya solo Thunderstruck hade nyligen premiär, en föreställning som följer i Nikola Teslas spår; dansande med en tesla spole och utforskande av osynliga krafter.

Maria w Horn är tonsättare med fokus på audiovisuell och elektroakustisk musik. Hon intresserar sig för den mänskliga perceptionen, hur ljud och visuella stimuli kan samverka för att transcendera vardagen och öppna för alternativa tillstånd och sinnesstämningar. Efter studier i elektroakustisk komposition på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Universität der Kunst i Berlin bor och verkar hon numera i Stockholm. Hon är en integrerad del av den experimentella musikscenen genom sitt engagemang i Fylkingen, egna skivbolaget XKatedral samt Sthlm Drone Society.