Open call residens

×

Residens för danskonstnärer Köttinspektionen Uppsala // Juni 2020

Vi som driver Köttinspektionen Dans har sedan 2016 presenterat och upplåtit lokalen till en mängd konstnärliga praktiker, föreställningar och interventioner som på olika sätt experimenterar med dans och koreografi som konstform, politik, relation. Under en månad, 1 juni – 30 juni 2020, erbjuds ett residens till dansare eller koreograf, enskild eller grupp, för att i slutet av perioden möta en publik i en öppen presentation eller föreställning. 

Vi har fått in en stor mängd ansökningar och har den 28e februari tagit beslutet att bjuda in Karina Sarkissova och Natália Rebelo till residens på Köttinspektionen i juni 2020. De kommer fortsätta sitt konstnärliga samarbete kring temat skräck ur tonårstjejens perspektiv. Mer om detta arbete och residens kommer publiceras inom kort.

Årets urvalsprocess premierade ett arbete som befinner sig i ett experimentellt skede, som introducerar en ny bekantskap till Köttinspektionen, och som passar och kan dra nytta av lokalens specifika förutsättningar.

——

Praktiskt

I residenset ingår 

  • tillgång till våra lokaler med befintlig teknik
  • ett arvode/produktionsstöd på 20 000kr (exkl moms)
  • boende i Uppsala (lägenhet)
  • reseersättning upp till 3000kr 
  • marknadsföring och publikvärd vid den offentliga visningen
  • hjälp av scentekniker vid ett tillfälle

Köttinspektionen har ett scenrum med begränsade tekniska resurser såsom ett enkelt teaterljus, ljudutrustning. Rummet har sviktande dansgolv samt gradäng som kan byggas upp. Dansmatta kan läggas in, om så önskas. Det finns ingen hustekniker.