Sylvias: de eviga jägarna / Ellen Söderhult

Lördagen den 11 maj – Premiär  (tid publiceras senare)

Sylvias: de eviga jägarna

Koreografi: Ellen Söderhult

Ljud: Daniel Iinatti

Fri entré, ingen förbokning

×

Sylvias: de eviga jägarna

Sylvias: de eviga jägarna är en grov, halvt abstrakt balett för tennisbana. Genom en elegant swoshig och robust koreografi till diousarier- och sten-ljud, vill den här dansen hålla ett utrymme för utbrott av svällande sinnesförnimmelser och känslor, medan ljud från kroppens insida understöder dansandet.

Du kan söka efter detta:

En portal av sångröster som markerar en tyst förändring.

Melodin i dansen och konsistensen i musiken.

Och du kan möta danserna som om de vore vilda dikter eller mysiga ballader.

Lite lätt maniskt söker dansarna entusiastiskt efter egna livstecken genom dansen, även känt som sinnesintryck, med rörelse, musik och asmr som metoder. Det här verket är en dinosauriebalett, som i: en balett av ljudeffekter och med ett intresse för hyper-ism, kroppens materialitet, storlek och känslosam frasering. I den här dansen, fortsätter Sylviasarna att ramla in i andra syften och hänger sig år den lilla aktionen att låta något påverka dem utan att exakt veta vad det kommer att göra i förväg. Entusiasm och förtroende kommer att jaga ner jägarna och linjen mellan att agera och att påverkas av någon annans agerande kommer att bli suddigare. Min gissningen är att det kommer att bli kraftfullt och lite vilt.

 

Ellen Söderhult är baserad i Stockholm och arbetar med dans och koreografi. I hennes senaste verk SHANE ET AL. arbetade hon med kamouflage och kören som en kollektiv protagonist tillsammans med scenografen Tove Dreiman, kompositören Anna Haglund och den sjungande och dansande kören Lisen Pousette, Oda Brekke, Lisa Schåman, Cathryn Humpreys, Elinor Trollerz Bratteby, Hanna Strandberg, Andreas Haglund och Lydia Östberg Diakité. Tidiagre arbeten och samarbeten innefattar HOW TO DO THINGS WITH ROMANCE, en punkbalett för 16 dansare och två trummisar, verket RUDY som tar sig an dans som en kollektiv och a-personlig konstform samt verken OTHERBODIES, INNANFÖR GRIDARNA, THIS CONTAINER and THIS IS GRAND. Som dansare har hon arbetat med koreografer som Sindri Runudde, Rasmus Ölme, Anna Efraimsson och Sandra Medina. 2015 initierade Ellen tillsammans med Eleanor Bauer och Alice Chauchat projektet NOBODY’S BUSINESS, en copyleft plattform för utbyte, distribution och dokumentation av praktiskt kunskap inom huvudsakligen samtida dans. https://ellensoderhult.wordpress.com/