the double solo mirror residency 2020

×
the double solo mirror residency #2 Aitana Cordero (ESP/NL) Photo: Chaja Hertog

Kedjeinbjudningar // double solo mirror 2020

Vi fortsätter med serien the double solo mirror residency under 2020. Den här gången har vi tillfrågat de tidigare inbjudna gästerna Aitana Cordero (ESP/NL) och Sonya Lindfors (FIN) att rekommendera koreografer och dansare att bjuda in till årets upplaga av serien.

Paz Rojo (ESP) och Esete Sutinen (FIN) är inbjudna till residens i november månad, och de kommer i sin tur att bjuda in var sin gäst.

De publika tillfällena, då vi öppnar dörrarna för en publik att möta konstnärerna och deras arbete, kommer publiceras på hemsidan i september månad. Mer information kommer sedan närmare varje publikt tillfälle.

 

the double solo mirror residency

the double solo mirror residency har uppkommit ur en vilja att skapa stöttande strukturer för koreografer att ingå i öppna processer. Det är ett kuratoriellt koncept som öppnar upp för nya format för konstnärliga utbyten och reflektioner i relation till koreografiska solopraktiker. Projektet tar formen av en serie dubbelresidens där vi bjuder in solokonstnärer som i sin tur får bjuda in en annan solokonstnär till residenset.

Residenset är centrerat kring frågan om vad ”Performative Feedback” kan vara med den specifika frågeställningen “Hur kan två solopraktiker reflekteras mot varandra så att feedback uppstår genom performance istället för samtal?” Residenset möjliggör för en experimentell atmosfär och process som uppvärderar reflektionen i sig, framför resultatet. Perioden avslutas med ett offentligt möte med de båda konstnärerna som delar med sig av processen och sina arbeten, och efterföljande samtal.

Residensserien pågår 2019-2020 och bygger på ett format av kedjeinbjudningar, vilket är ett sätt att dels bredda Köttinspektionens kontaktnät och dels för de inbjudna konstnärerna att få möjlighet att möta praktiker och konstnärer som de är nyfikna på att lära känna närmare.

Under 2019 var Jamila Johnson-Small/Last Yearz Interesting Negro (GB), Rowdy Superstar (GB), Sonja Jokiniemi (FIN), Aitana Cordero (ESP/NL), Rani Nair (SWE) och Sonya Lindfors (FIN) inbjudna till residenset.