Munish Wadhia residens

Onsdagen den 27 juni kl 17:00-19:00

Residensvisning

Fri entré

×

Munish Wadhia, en av de kommissionerade konstnärerna i vår senaste publikation ”Material som drar”, har under juni haft residens på Köttinspektionen. Onsdagen den 27e juni öppnar vi dörrarna till hans konstnärliga process. Välkomna in och ta del av hans arbete!

Munish Wadhias arbete på Köttinspektionen fokuseras på ett undersökande och appropriering av insamlat bildmaterial och information från online-arkiv. Teckning används som metod för att minnas, spåra och återta dolda kunskaper från koloniala arkiv som står i relation till samtiden.

Munish Wadhia är konstnär, baserad i Stockholm och London. Han har en kandidatexamen i måleri från Wimbledon College of Art, University Arts London; en PGCE från Goldsmiths University och en MA i måleri från the Royal College of Art, London. Munish Wadhias konstnärliga arbete inriktar sig på måleri genom experimentella och interdisciplinära metoder. Hans idéer berör kollektiva minnen, arv och den amnestiska frånvaron av kunskaper i västerniserade diskurser. Munish använder omflyttning som konstnärlig strategi för att förflytta och dekonstruera bildmaterial och artefakter från hans kulturella härkomst. Han återbesöker och omvärderar historia för att uppenbara slipprigheten hos de visuella koder och olikhetsmarkörer som formar identiteter.