Residens Mariana Suikkanen Gomes

×
Foto: Mariana Suikkanen Gomes

Under ett par veckor i juli har Mariana Suikkanen Gomes residens på Köttinspektionen, en tid då hon har för avsikt att utveckla koncept och material till ”The Tender Protest Series”, ett pågående arbete som vi på Köttinspektionen haft förmånen att följa också tidigare under våren då Mariana, tillsammans med Frida Klingberg och The Disengaged Free Jazz Orchestra, deltog i den första programpunkten för året; Circle #1: ett två veckors konstnärligt utbyte som utmynnade i en heldag av performance och publika händelser.

MARIANA SUIKKANEN GOMES är en scenkonstnär vars verk placerar sig i skärningspunkten mellan personliga möten, kollektiva aktiviteter och performativa presentationer. I sin nuvarande praktik undersöker hon ömhet och sårbarhet i ett arbete tillägnat minnen, ritualer och sensoriska spår. Research kring liveness, den emanciperade skådespelaren och publiken som vittne/deltagare flätas samman med scenkonstnärlig aktivism inom samtida feministiska rörelser som radical softness och body positivity.

Mariana har en kandidatexamen i LIVE ARTS från Kingston University och en masterexamen, Den autonoma skådespelaren, från Stockholms dramatiska högskola. Hon ingår även i ett långsiktigt och hängivet samarbete i trion GLQ/GomesLechQuigley.

www.instagram.com/befudlpersevere

gomeslechquigley.com