double solo mirror – Kajsa Wadhia och Tove Salmgren

×
Kajsa Wadhia tolkar Tove Salmgrens score Objects and Speech

(klicka på bilden för att se hela texten)

Köttinspektionen dans residensvisning online

double solo mirror – Kajsa Wadhia och Tove Salmgren

the double solo mirror residency har uppkommit ur en vilja att skapa stöttande strukturer för koreografer att ingå i öppna processer. Det är ett kuratoriellt koncept som öppnar upp för nya format för konstnärliga utbyten och reflektioner i relation till koreografiska solopraktiker.

Det tvååriga projektet tar formen av en serie dubbelresidens med kedjeinbjudningar. 2019 bjöd vi in tre konstnärer som i sin tur fick bjuda in en annan konstnär till residenset. Dessa fick sedan rekommendera koreografer och dansare att bjuda in till årets upplaga av serien, vilka i sin tur bjudit in någon de vill möta i ett residens. Den här kedjan av inbjudningar har lett fram till höstens double solo residencies där Esete Sutinen (FI) möter Laura Eklund-Nhaga (FI) och Paz Rojo (ES) möter Norberto Llopis (ES) under november på Köttinspektionen.

Under det avslutande året av projektet har vi som initiativtagare, Kajsa Wadhia och Tove Salmgren, valt att själva delta i residensserien som ett sätt att få en närmare konstnärlig förståelse för det kuratoriella format och inbjudan till förutsättningslös reflektion och möte. Pga Covid-19 fick utbytet ske digitalt och hemifrån under maj månad (Kajsa från residens på Art Lab Gnesta). Som strategi för utbytet arbetade vi parallellt efter ett dagligt schema där vi hittade sätt att omförhandla våra egna och varandras konstnärliga idéer och material, och skapade gemensamma ramar inom vilka vi kunde hitta sätt att dela arbetet online med varandra. Den digitala plattformen Research Catalogue fick utgöra arbetsyta för utbytet, en strategi som möjliggjorde för att samla spår av den dokumentation som uppkom under residenset. Följ länken till vår alternativa residensvisning: 

https://www.researchcatalogue.net/view/896583/896584