Residens: Tova Gerge och Britta Kiessling

Fredag 11 juni kl 19.00

Residensredovisning av Våra hundar/Illusionism and Dogs

MAILA för att boka plats: kottinspektionen@gmail.com

Fri entré. Avboka om ni inte kan komma.

Vi följer pandemirestriktionerna och kommer att vara en liten grupp som håller avstånd.

×

*klicka på bilden för att läsa hela texten

Välkomna på residensredovisning av Våra hundar/Illusionism and Dogs!

Vi – Tova Gerge och Britta Kiessling – visar material ur en alldeles ny och pågående process genom en koreografisk och rumslig undersökning av människors relationer till (fantasi-)hundar. Vi intresserar oss för hunden och hussen-matten, inte så mycket som en faktiskt hund/husse, utan som identifikationspunkt, berättelse och projektionsyta. Vi intresserar oss också för synkronicitet, flock, aggression och oförutsägbarhet.

Efter två veckors residens på Köttinspektionen vill vi gärna dela med oss och möta andra röster.

Redovisningen pågår max en halvtimme. Efteråt finns möjlighet att stanna och byta några ord om ni vill.

 

Residens genom open call

Vi som driver Köttinspektionen Dans har sedan 2016 presenterat och upplåtit lokalen till en mängd konstnärliga praktiker, föreställningar och interventioner som på olika sätt experimenterar med dans och koreografi som konstform, politik, relation. I juni 2021, erbjuds ett residens till dansare eller koreograf, enskild eller grupp, vilket har utsetts genom öppen utlysning.

Efter vårens open call togs beslutet att bjuda Tova Gerge och Britta Kiessling till residens på Köttinspektionen i juni 2021. Årets urvalsprocess premierade ett arbete som befinner sig i ett experimentellt skede, som introducerar en ny bekantskap till Köttinspektionen, och som passar och kan dra nytta av lokalens specifika förutsättningar.

 

Tova Gerge och Britta Kiessling

Tova Gerge och Britta Kiessling har tidigare arbetat med disciplin, makt och polaritet på olika sätt, men också med relationer, ömhet och kärlek: kort sagt, praktiker där dubbelheten i att vara nära andra blir synlig. Inom ramen för residenset tar de dessa teman vidare genom en koreografisk och rumslig undersökning av människors relationer till (fantasi-)hundar. De intresserar sig för hunden och hussen-matten, inte så mycket som en faktiskt hund/husse, utan som identifikationspunkt, berättelse och projektionsyta. Om arbetsprocessen och pandemin tillåter kommer det bli en residensvisning i slutet av perioden, mer om detta uppdateras närmare juni.

 

Britta Kiessling skapar scenkonst och står på scen. Hon arbetar också med text och repbondage. Hon intresserar sig för maktens och blickens strukturer när det kommer till kropp, intimitet, begär, sexualitet och inte minst kärlekens möjlighet. Hon har en BA i estetik från Södertörns högskola och har tidigare arbetat med att producera och kurera konstutställningar. I sina arbetsprocesser vill hon lita på intuition och affekt, och behandla frågor om samtycke och intimitet från ett feministiskt perspektiv. Läs mer här: https://kaninfabriken.com

Tova Gerge arbetar med text och scenkonst i många olika roller och funktioner. Hennes konstnärliga intressen cirklar ofta kring frågor om makt, kroppspolitik och subversiv intimitet, med arbetssätt som påverkats av aktivism, koreografi och speldesign. Hon har en master i dramaturgi från STDH och en master i Arts de la Scène från Université Paris 8. Hon är med i scenkonstkollektivet Nyxxx, förlaget Dockhaveri och den konstnärsledda produktionsplattformen Skogen. Läs mer här: https://fingervals.wordpress.com/