Robin Jonsson Residens

Välkommen till residensvisning av arbetet med ”The most human”

Fredag 6 april 2018, kl 19.00

Fri entré, ingen förbokning

×

I mars kommer koreografen Robin Jonsson till Köttinspektionen för att påbörja arbetet med projektet ”The most human”, som senare under våren har premiär på MDT i Stockholm.

”Vi kommer att precis ha startat projektet när vi kommer till Köttinspektionen. Där kommer vi att för första gången i processen se roboten i en teater-lik situation vilket är viktigt för oss. Då kan vi arbeta på perspektiv och avstånd till publiken för roboten är relativt kort och långsam. Utöver det är planen att arbeta på ett solo för roboten, och ett för dansare, Ludvig Daae”.

 

Om ”The most human”

Ludvig Daae är en norsk mänsklig dansare som är uppväxt i Nesbyen och Maria är en humanoid robotdansare som växt upp hos IDA på Linköpings Universitet. Ledda av koreografen Robin Jonsson och robotutvecklaren Fredrik Löfgren presenteras de jämställt men utefter sina egna unika förutsättningar i ett dansant verk som undersöker vad som är mänskligt, närvaro och autenticitet.

Verket speglar den radikala förvandlingen av samhället, framförallt inom serviceyrken, industrin och vården, där robotar tar över människors jobb men även i stor utsträckning samarbetar med människor. I The most human ersätter en robot en mänsklig dansare samt samarbetar med en annan. Roboten är humanoid, intelligent och autonom och påverkar verkets process och färdiga resultat.

Verket bygger vidare på Robins tidigare projekt Simulations med flera där virtuella kroppar från tv-spel simulerades på scen av mänskliga dansare, med målet att belysa det mänskliga.

 

Credlista
Produceras av MDT i Stockholm.
Skapas I samarbete med Institutionen för datavetenskap vid Linköpings Universitet
Samproduceras av Det europeiska dansnätverket Life Long Burning,  Turneslingan 3 Scener som består av MDT, Atalante i Göteborg och Dansstationen i Malmö.
Stöds av Köttinspektionen i Uppsala.
Med stöd av: Stockholms Läns Landsting, Statens Kulturråd, Stockholms stads kulturförvaltning och Konstnärsnämnden.
Medverkande
Producent: Sara Bergsmark
Koncept: Robin Jonsson
Utveckling samt robotikteknik: Fredrik Löfgren
Dansare och medskapare: Ludvig Daae
Kostymdesign: Tove Berglund
Ljuddesign: Peter Lenaerts
Ljusdesign: Johan Sunden

Biografi

Robin Jonsson är utbildad koreograf, producent och ljudkonstnär/tekniker. Sen 10 år har han skapat och turnerat scenkonstverk av olika format i Europa och i världen. Mellan 2004 och 2015 var han baserad i Bryssel där han utbildade sig till koreograf på den världskända skola P.A.R.TS. som leds av Anne Teresa de Keersmaeker, ledare av kompaniet ROSAS. Återkommande frågor i arbetet är populärkultur, sinnen, rörelser, naturen, skräck och tillhörighet. Robin Jonsson har kontorsplats samt rådgivning hos Transit Kulturinkubator i Stockholm.