Revolve closer

Revolve closer

3 – 4 maj på Uppsala konstmuseum

Årets perfomancefestival i intimt format, ett samarbete mellan Köttinspektionen och Uppsala Konstmuseum

Fri entré, men förbokning rekommenderas i vissa fall

Läs om hela programmet här

Tillägg till programmet den 3 maj

×

Revolve closer, 3 – 4 Maj 2019

Årets performancefestival sker på Uppsala konstmuseum och cureras av Köttinspektionen Dans och Uppsala konstmuseum.

Revolve closer är en festival som presenterar konstnärskap och konstnärliga processer som på olika vis förhandlar den närliggande omgivningen, där material som minnen, rörelser, lera och det flytande undersöks i förhållande till subjektet, och där personliga berättelser tillsammans skapar det kollektiva. Här ställs frågor om det intimas relation till det politiska, där privata kroppar tillsammans bildar en kollektiv kropp. Var slutar min kropp och var börjar samhällets? Var flätas de båda samman?

Varje konstnär är dessutom inbjuden att ”zooma in” på en specifik aspekt av sitt arbete i form av en presentation eller ett samtal, en möjlighet för såväl publik som konstnärer att ytterligare närma sig den konstnärliga processen och idéerna bakom verket.

Konstnärer: Gregory Hari (CH), Moa Franzén (SE), Sara Gebran (VE/DK), Éva Mag (SE/RO), Mira Mutka (SE), Deva Schubert (DE), Andros Zins-Browne (US).

Curatorer: Rebecka Wigh Abrahamsson, Uppsala Art Museum, Kajsa Wadhia och Tove Salmgren, Köttinspektionen Dans.

Revolve Performance Art Days är en årlig festival som startade 2016. Utifrån curatoriella idéer och medverkande samarbetspartners intar festivalen olika skepnader från år till år. I nätverket finns: Uppsala konstmuseum, Köttinspektionen Dans, Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala stadsteater samt konstnären Gustaf Broms.

Länkar: uppsalakonstmuseum.se/revolvefacebook.com/uppsalakonstmuseum

Festivalen genomförs i samarbete med Region Uppsala, Kulturenheten/konstkonsulenten och Studieförbundet Sensus samt med stöd av Uppsala kommuns kulturnämnd.