Consul and Meshie / Antonia Baehr och Latifa Laâbissi i en installation av Nadia Lauro

Revolve fiction 8 maj @ Köttinspektionen

16.30-17.00 Invigning av festivalen

17.00-20.30 Consul and Meshie 

Publiken är välkommen att stanna så länge de vill, gå ut och komma tillbaka 

Köp festivalpass här

Biljetter kommer också kunna köpas på plats

Hela festivalprogrammet uppdateras på hemsidan inom kort

 

×
Consul und Meshie. A project by Antonia Baehr and Latifa Laâbissi In an installation by Nadia Lauro. Berlin. Photo: Anja Weber

CONSUL AND MESHIE

Av och med Antonia Baehr och Latifa Laâbissi 

I en installation av Nadia Lauro

I början av 1900-talet levde schimpanserna Consul och Meshie som människor, med människor, och verkade uppleva sig själva som mänskliga. Antonia Baehr och Latifa Laâbissi iklär sig sina egna ap-identiteter i en installation av Nadia Lauro. Håriga, oförskämda och skamlösa ställer de ut sig själva i 3 ½ timmar medan publiken får komma och gå. Consul and Meshie gestaltar hybrida figurer som pekar på våldet i tillskrivelser och bryter ner distinktioner som natur-kultur, man-kvinna, själv-den andra.

För längre verksbeskrivning och utförliga biografier, se den engelska versionen av sidan

 

BIOGRAFIER

Latifa Laâbissi

Genom att blanda genrer och omdefiniera format, placerar Latifa Laâbissi  en mångfald av offstage/off-field element på scenen som får kanalisera olika figurer och röster. Iscensättandet av dessa röster, och ansiktet som förmedlare av olika minoritets-tillstånd, vävs samman med de dansade delarna av hennes arbeten. Hennes koreografier skapar visioner, landskap och bilder som kombinerar överdrift, abnormitet, skönhet, slump, komik och rädsla. 

Antonia Baehr

Vid sidan av koreografiska element är Antonia Baehr intresserad av de regler och lagar som samhällen (och särskilt teaterrummet) tillskriver kroppar, för att göra dem förståeliga och igenkännbara. Hon är performer, filmskapare och bildkonstnär, och som koreograf undersöker hon vardagens fiktion och teater, som verkar i utkanten av det som definierar oss som  människor- där en överdådig gungbräda får oss att hamna i kritiska lägen.   

Nadia Lauro

Som bildkonstnär och scenograf har Nadia Lauro utvecklat sitt konstnärliga arbete under flera decennier i en mängd olika sammanhang för scener och museum och inom landskapsarkitektur. Hon har skapat scenografier, miljöer och installationer med dramaturgisk styrka, som ger upphov till nya sätt både att se och vara tillsammans.