Mariana Suikkanen Gomes – The Tender Protest Series

×
Foto: Mariana Suikkanen Gomes

I slutet av oktober 2018 kommer Mariana Suikkanen Gomes till Köttinspektionen med sitt pågående projekt The Tender Protest Series. Vilken dag och tid kommer annonseras i början av hösten 2018.

Mariana Suikkanen Gomes är en scenkonstnär vars verk placerar sig i skärningspunkten mellan personliga möten, kollektiva aktiviteter och performativa presentationer. I The Tender Protest Series undersöker hon ömhet och sårbarhet i ett arbete tillägnat minnen, ritualer, brandtal, bekännelser och sensoriska spår. Research kring liveness, den emanciperade skådespelaren och publiken som vittne/deltagare flätas här samman med scenkonstnärlig aktivism inom samtida feministiska rörelser som radical softness och body positivity.

The Tender Protest Series genomförs med stöd av Köttinspektionen Dans och Weld.

 

Mariana har en kandidatexamen i LIVE ARTS från Kingston University och en masterexamen, Den autonoma skådespelaren, från Stockholms dramatiska högskola. Som performer har hon arbetat med bland andra Sidney Leoni, Lundahl & Seitl samt Marina Abramovic och ingår i ett långsiktigt och hängivet samarbete i trion GLQ/GomesLechQuigley.